Zadovoljstvo nam je pozvati vas na DeLight! - događaj povodom obilježavanja prvog Međunarodnog dana svjetla! DeLight! će se održati u srijedu, 16.05.2018. godine na Monte Madonni u Šišanu s početkom u 17:00 sati, a ponudit će izložbu interaktivnih svjetlosnih radova Visualije Group, mapping projekcije “Piece Out” i “RoboLight”, svjetlosnu izložbicu zajedničkog likovno-svjetlosnog rada DV Bubamara-Ližnjan, dok će najmlađe na otvorenom zabavljati animatori iz pulske Zemlje Zabave od 17:00 do 19:00 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a detaljan program možete vidjeti u nastavku objave.

Međunarodni dan svjetla je globalna inicijativa nastala temeljem UNESCO-ovog proglasa 2015. godine Međunarodnom godinom svjetla (IYL 2015 -International Year of Light and Light-based Technologies 2015) , a naglašava značajnost svjetla i njegovu ulogu koju ima u znanosti, kulturi i umjetnosti, obrazovanju i održivom razvoju, te na različitim područjima kao što su medicina, komunikacija i energija.

Obilježava se po prvi put te će se diljem svijeta održavati konferencije, seminari i „svjetlosni“ događaji kako bi se prigodno obilježio ovaj dan! Pregled svih međunarodnih aktivnosti možete pronaći ovdje: https://www.lightday.org/

Zanimljivo je i napomenuti da je DeLight! jedini događaj u Hrvatskoj evidentiran u svjetskom kalendaru pa će time ova proslava biti još posebnija! Organizator događaja je Udruga Sonitus, a program se provodi uz potporu Zaklade ''Kultura nova'' i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Organizatori od srca zahvaljuju svim prijateljima i partnerima koji su podržali DeLight!: Općina Ližnjan-Lisignano, DV Bubamara-Ližnjan, O.Š. Šijana, sve rezidencijalne udruge koje djeluju u ex-vojnom kompleksu Svetica-Monte Madonna u Šišanu, Zemlji Zabave i Rock Caffeu,volonterima i svima koji će s nama proslaviti Međunarodni dan svjetla.

Za više informacija stojimo na raspolaganju putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Novosti možete pratiti na DeLight! facebook eventu: https://www.facebook.com/events/243479149545930/

 [PROGRAM]
Visualia Group – izložba radova:
1. Warp – premijera!
2. Residence of Light & Music - interaktivna audiovizualna instalacija
3. Lighting Postcard - interaktivna mapping instalacija
4. Magic Garden - interaktivna svjetlosna instalacija
7. Light Sculptures - svjetlosna instalacija
8. Light Painting - interaktivna izrada fotografija pomoću light graffita

Mapping projekcije:
- „Piece Out“ – predstavljanje finalnog produkta međunarodne svjetlosne rekonstrukcije Van Gogh-ovog djela „Zvjezdana noć“. U stvaranju su, u okviru projekta VisuaLab 2018, sudjelovali učenici 7.C razreda Osnovne škole Šijana uz mentorstvo prof. Roberte Weissman Nagy i Marka Bolkovića, umjetničkog direktora Visualia festivala.
- „RoboLight“ – predstavljanje fotografije izrađene pomoću light graffita nastalih fotografiranjem osvjetljenih mBot robotića koji žare i pale na natjecanjima Croatian Makers lige!

Uz navedenu mapping projekciju, mladi pulski robotičari i njihovi mentori iz Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUIU (Iva Horvat i Petra Pletikos) i Udruge Sonitus (Saša Idrizov), predstavit će i same mBot robot setove!!

Svjetlosna izložbica:
- Djeca iz najstarije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Bubamara u Šišanu predstavit će likovno-svjetlosni rad nastao korištenjem UV boja na temu Međunarodnog dana svjetla

Prateći program za najmlađe osiguravaju odlični animatori iz pulske Zemlja Zabave u trajanju od 17:00 do 19:00 sati, a za osvježenje će se pobrinuti Rock Caffe Pula!

Ulaz je, naravno, BESPLATAN!

Svi ste dobrodošli!

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju :)

Udruga Sonitus & Visualia Team

Print

Kalendar događaja

kalendar

logo-small

    Tourist board of Ližnjan-Lisignano // Ližnjan 147, 52204 Ližnjan // T/F: +385 52 578 426  HTZTZIZ