Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika prošle godine bila prepoznata kao sigurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. godini.

Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica pokrenuli su projekt „Safe stay in Croatia“ čiji je cilj brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije kroz uvođenje posebne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj, a koji uključuje: provedbu promotivne kampanje, izradu internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu, izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te izrada i dostava oznake usklađenosti.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ podrazumijeva naljepnicu s QR kodom koja se može izložiti na vidljivom mjestu u objektu, a dodjeljivat će se svim zainteresiranim dionicima u turizmu ( ugostiteljima, pružateljima usluga smještaja, turističkim agencijama, avioprijevoznicima, marinama, kulturnim atrakcijama, turističkim vodičima...).

Kako biste dobili oznaku trebate:

podnijeti Zahtjev za korištenje oznake putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da ispunite osnovne podatke o kategoriji za koju se podnosi zahtjev,
prihvatiti Protokole za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola ( link za navedene protokole možete preuzeti prilikom ispunjavanja zahtjeva ).
Po odobrenju zahtjeva korisnik dobiva oznaku u digitalnom obliku koju može koristiti u svojim marketinškim aktivnostima te nakon što od Ministarstva dobije potvrdu o odobrenju zahtjeva korisnik dobiva i oznaku u fizičkom obliku u nadležnoj turističkoj zajednici ( isključivo uz predočenje potvrde - isprintanu ili na mobilnom telefonu).

Više informacija o samom projektu možete pronaći u dopisu koji se nalazi OVDJE

NAPOMENA: turističkim zajednicama još nisu dostavljene naljepnice te ćemo Vas obavijestiti kada ih možete doći preuzeti.

Za sve dodatne informacije ostajemo na raspolaganju.