Dagnje Fucilatore
Jednostavan obrok gotov za manje od 20 minuta. S receptom se možete poigrati ovisno o tome volite li manje pašte ili više šuga. Skuhajte oko 200 g linguina ili špageta po uputama s vrećice i posolite po želji ali neka budu malo al dente. Na maslinovom ulju u dubljoj tavi popržite 4-5 režanja češnjaka kojeg možete sitno naribati ili nasjeckati. Dodajte cherry pomidorina po želji i sve skupa kratko dinstajte. U istu tavu dodajte oprane pedoče, zalijte sve skupa dobrim brendijem i flambirajte dok alkohol ne ispari. Nakon toga polijte sve dobrim bijelim vinom i ribljim temeljcem, posolite i poparite po želji i poklopite dok se pedoči ne otvore. Dodajte u tavu skuhanu paštu, sitno nasjeckani peršin i dobro pomiješajte, da upije sve gušte. Dobar tek!
Sastojci: 200 g tjestenine linguini ili špageti, 3-4 žlice maslinovog ulja, 4-5 režanja češnjaka, 350-400g pedoča, 1.5 dcl ribljeg temeljca, 1.5 dcl bijelog vina, 250 g cherry pomidorina, mjerica brendija, sol, papar, svježi peršin