Dugu obalu Ližnjana, makadamom i kroz šumu, prati vrlo zanimljiva biciklističkih ruta koja je dobar motiv za dolazak u ovaj kraj u bilo koje doba godine.

Na području općine Ližnjan nalazi se skoro 70 km obilježenih biciklističkih staza i šetnica. Prateći ih, posjetitelji kreću u otkrivanje prirodne i kulturne baštine koju je potrebno što bolje sačuvati brigom za okoliš. Prirodne ljepote nižu se jedna za drugom pa posjetitelji mogu uživati u jednoj od najvećih i najočuvanijih šuma hrasta crnike na Mediteranu, suhim eumediteranskim pašnjacima i travnjacima  prepunim aromatičnog bilja poput smilja, kadulje i brnistre. U opuštajuću ljepotu prirode utkani su i brojni tragovi prošlosti ovoga područja što uživanje u biciklizmu čini još zanimljivijim.

Kako bicikliste u tom uživanju ne bi omele tehničke poteškoće postavljena su dva stalka za brzi samouslužni popravak bicikala koji se nalaze se ispred škole u Ližnjanu, gdje je postavljen i pano s ucrtanim biciklističkim stazama te na brdu Monte Madonna (Svetica) u Šišanu. Stalak osigurava sav potreban alat za popravak, izmjenu i pumpanje guma, a njegovo je korištenje besplatno.

Preporuka za bicikliste: Posebno je atraktivan dio biciklističke staze 333 koji se od Ušićevih Dvori istočno, spušta prema moru i dalje vodi uz obalu do Marlere.

Najam bicikala: B.R.B. Sport, Šišan

Bike karta Ližnjan

Bike karta Južne Istre

 

Za iznajmljivače

Za vikendaše

Turističi ured

Turistička zajednica Općine Ližnjan

Krasa 7
52204 Ližnjan
Tel: +385 578 426
E-mail: info@liznjaninfo, tic@liznjaninfo

EU fondovi